departements-provence-alpes-cote-dazur04 Alpes-de-Haute-Provence
05 Hautes-Alpes
06 Alpes-Maritimes
13 Bouches-du-Rhône
83 Var
84 Vaucluse

 

 

 

04 Alpes-de-Haute-Provence

Rimke van der Veen,
sinds 1999 een huis in de Gorges du Verdon. Door werkzaamheden pendel ik tegenwoordig tussen de Achterhoek en de Haute-Provence. Ik heb wat ervaring opgedaan met diverse bouwprojecten in Frankrijk, heb voor 1999 al vaker langdurig in Frankrijk gewoond, gewerkt en gestudeerd en spreek de taal goed. Geen specialiteiten, maar denk genoeg kennis te hebben van het reilen en zeilen in de Franse maatschappij om anderen een beetje wegwijs te maken.

05 Hautes-Alpes

06 Alpes-Maritimes

Paul Bast.
(1962) woont sinds 2014, is als zelfstandige actief in aan- en verkoop en verhuur van woningen in de regio PACA. Behalve over het toerisme in zijn gebied, kan Paul u uitstekend van dienst zijn met vragen over vastgoed en bedrijvigheid, hij heeft ruime kennis van de Franse taal.

Irit Tobelem-Hage
Ik heb kennis van de sociale voorzieningen in (Zuid) Frankrijk en heb een zorgbedrijf wat emotionele en praktische hulp biedt aan expats. Voor mijn Nederlandse medemens ben ik als vrijwilliger van Raad&Daad beschikbaar en help graag waar ik dat kan.

13 Bouches-du-Rhône

Leon Speetjens
Sinds 20 jaar woon ik nu in Frankrijk: 15 jaren in de Vaucluse en 5 jaar in Marseille, Bouches du Rhône. Van huis uit ben ik Bedrijfskundig en Electrotechnisch ingenieur (THE) en was altijd werkzaam in de management consultancy en de informatica. Binnen industriële bedrijven en rijksoverheid en later voor deze sectoren ook lang als zelfstandig consultant.
Ik heb veel van en over Frankrijk geleerd; bouwde een huis en werd lid van een coproprièté (eigendoms-gemeenschap) in Marseille. Verder ben ik zeer actief als blogger, u kunt dat zien via de website en vandaar met een klik op Leon’s Blog. Ik schrijf veel over Frankrijk en over veel andere zaken.
Ik ben 72 jaar en doe regelmatig gidswerk in Marseille. U kunt mij dus van alles voorleggen. En, ik zal in geen geval adviseren of helpen als ik NIET voldoende weet! Want dat is zelfs gevaarlijk, denk ik.
Woont u in deze omgeving (maar elders mag ook) dan probeer eens mij uw probleem voor te leggen.
So, try me if you want! Ir. Leon Speetjens.

83 Var

Coco Dubbelboer Phoelich,
Var, Salernes. Sinds 1999 woon ik met mijn man in Zuid Frankrijk en hebben veel ervaring met het bouwen en verbouwen van huizen. Hebben veel relaties, ook in de bancaire wereld. Verder hebben wij veel nuchter verstand.

84 Vaucluse

Han Kok,
ik ben werkzaam geweest als internationaal (NL, D, F, N) IT consultant voor productiebedrijven. Heb sinds 2000 een vakantiewoning in Sablet (84 Vaucluse) en ben sinds 2006 ‘geëmigreerd’. Ervaring met verschillende verbouwingen aan de woning, inrichting en onderhoud van de tuin en met het aanleggen van een zwembad. Ik spreek Nederlands, Engels en Duits en kan me redelijk uitdrukken in het Frans.

Elly van de Moer
Sinds 2006 in Frankrijk, en uiteraard een veelvoud van problemen, praktische, en bureaucratische zaken tegengekomen en zelfstandig opgelost. Door mijn ervaring uit de praktijk kan ik hulpvragers zeer goed van dienst zijn.


Geert Claeys.
Sinds mei 2009 woon ik permanent in Visan. Heb een wijndomein volledig zelf uitgebouwd en ben nu een mas aan het renoveren. Ik kan u behulpzaam zijn bij het aanvragen van een “permis de construire”, bankzaken, Franse administratie etc. etc.

Conrad Kleipool
Sinds 2006 verblijven wij met plezier veelvuldig in onze tweede woning in de Provence op de grens met de Drôme en de Vaucluse. Wij hebben veel kennis en ervaring opgedaan over de omgeving.

Lucette Dumont
27 jaar in NL gewoond, werkte o.a. bij Alliance Française Hoorn e.o.Terug in FR in 1997, woon sinds een half jaar in Enclave des papes. Beschikbaar voor taalproblemen.

Opmerking: Uw vraag wordt verzonden naar het stuurteam. Deze zal uw vraag doorsturen naar de betreffende vrijwilliger.Indien u een verzoek om hulp indient, verklaart u door het versturen van dit formulier, dat u bekend bent met het feit dat uit uw hulpvraag voortvloeit dat de vrijwilliger die aan u zijn of haar hulp verleent dit doet ter goeder trouw en hiervoor geen verantwoordelijkheid kan dragen.

* Verplicht veld