Gerard en Els Siderius
1947 resp 1949, wonen sinds eind 2005 in het buitengebied van Digoin, op een heuvel met uitzicht in zuidelijke richting op het dal van de Loire en de Arroux. Daar hebben wij twee gastenverblijven o.a. voor de kinderen, vrienden en zaken relaties en soms voor de verhuur. Nu met pensioen, maar in Nederland had ik een zeepfabriek. Vandaar dat één van onze gastenverblijven heet: La Petite Savonnerie. De andere heet de Elshof. Wij spreken allebei goed Frans, Duits en Engels.

Michel Jong
Eind 2006 ben ik naar Frankrijk geëmigreerd. Voorheen was ik manager in Nederland en ik had geen zin om uitgeblust aan mijn pensioen te komen. Ik heb 9 jaar een winkel gehad in de Bourgogne. Ik heb ook nevenactiviteiten in de wijn, als administrateur en adviseur van een klein wijndomein. Ik kan door mijn ervaring in het opzetten alsook het beëindigen van bedrijfjes adviserend optreden. Ik heb ook ruime ervaring met de RSI en de problemen die daar vaak aan kleven voor kleine bedrijven.

Rienk Visser
Geëmigreerd in 2011 met vrouw en 3 kinderen, werkzaam als bedrijfsarts. Goed op de hoogte van wet-en regelgeving rondom arbeid en ziekte, Sécurité Sociale. Verder ‘ervaringsdeskundig’ t.a.v. de integratie in het Franse leven, met 3 schoolgaande kinderen, scholen, verenigingen etc.

Levien de Putter,
Van beroep ben ik architect en als vrijwilliger van Raad&Daad wil ik u graag behulpzaam zijn bij uw aanvraag van een bouwvergunning. Wij, Levien en Matty de Putter genieten al jarenlang van onze vakanties in de Bourgogne. Inmiddels hebben we daar een huis waar we een groot deel van het jaar doorbrengen. Daarnaast hebben we sinds 2013 twee gites in de verhuur op het prachtige landgoed Le Faulion.

Eric van Keulen
Sedert 2007 woon ik in het zuid-oosten van Saône et Loire en pays Bresse-Bourguignonne Ik heb een bedrijf waarin ik mijn diensten als maître d’oevre aanbiedt. Alles wat met (ver)bouwen en de regie daarvan te maken heeft. Tevens ben ik lid van de gemeenteraad en goed thuis in de vele aspecten van het leven in Frankrijk.

Martin Smit,
Sinds 2007 ben ik als architect werkzaam in Frankrijk. In de periode van april tot oktober houd ik wekelijks spreekuur. Iedere zaterdag tussen 10 en 12 uur bestaat de gelegenheid ommet mij kosteloos van gedachten te wisselen over uw (ver)bouwplannen. Via onderstaand formulier kunt u contact met mij opnemen.

Daniel Friederichs,
(1955) Frans/Nederlandse heer, uitstekende intermediair en adviseur. Afkomstig uit media en marketing wereld. Zeer bekend met de culturen en native-speaker. Ook Engels en Duits vloeiend. Eventueel ook beschikbaar voor ondernemers en exporteurs.

Opmerking: Uw vraag wordt verzonden naar het stuurteam. Deze zal uw vraag doorsturen naar de betreffende vrijwilliger.Indien u een verzoek om hulp indient, verklaart u door het versturen van dit formulier, dat u bekend bent met het feit dat uit uw hulpvraag voortvloeit dat de vrijwilliger die aan u zijn of haar hulp verleent dit doet ter goeder trouw en hiervoor geen verantwoordelijkheid kan dragen.

* Verplicht veld